07.07.2015 19:06

Topschutter vertrekt: "Familie gaf doorslag"

Cas Peters is blij met het maken van de openingstreffer in de wedstrijd FC Oss- FC Emmen in de Jupiler league. (28-11-14)
Cas Peters is blij met het maken van de openingstreffer in de wedstrijd FC Oss- FC Emmen in de Jupiler league. (28-11-14)

De Eerste Divisie heeft een topschutter verloren. Een vertrek van FC Emmen van Cas Peters hing al een tijd in de lucht. Maandag werd de transfer naar het Portugese CD Nacional definitief beklonken, met dank aan zijn familie en vrienden.

"Mijn familie en vrienden gaven de doorslag. Ik ben een echte familiemens en dit is toch een behoorlijke stap. Maar als voetballer moet je kansen soms aangrijpen", zegt Peters tegen RTV Drenthe.

"Mijn vader dacht tot dit weekend nog dat ik mijn carrière lekker in de buurt zou voortzetten. Ik had een prima aanbieding van De Graafschap op zak en ik wilde op zich ook nog wel een jaar bij FC Emmen blijven. Ik heb in Drenthe een fantastisch jaar gehad en wilde nog wel zo'n jaar beleven om wellicht nog een mooiere stap te maken", vervolgt de aanvaller.

Peters wist het net afgelopen seizoen regelmatig te vinden. Hij was goed voor 23 competitietreffers. Alleen NEC-spits Sjoerd Ars deed het met 26 iets beter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner