08.07.2015 15:46

Ten Voorde vervolgt carrière in Jupiler League

Sven van Beek (r.) probeert Rick ten Voorde (l.) de bal af te pakken tijdens Feyenoord - FC Dordrecht. (22-11-2014)
Sven van Beek (r.) probeert Rick ten Voorde (l.) de bal af te pakken tijdens Feyenoord - FC Dordrecht. (22-11-2014)

Rick ten Voorde keert terug in de Jupiler League. De aanvaller gaat aankomend seizoen spelen voor FC Emmen, waar hij een contract voor één seizoen heeft getekend. De spits komt over van het Duitse SC Paderborn 07.

Ten Voorde doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en vertrok na één seizoen in de hoofdmacht naar NEC Nijmegen. Het afgelopen seizoen speelde Ten Voorde op huurbasis voor FC Dordrecht, maar de spits wist in Dordrecht geen vaste basisplaats te veroveren.

In Emmen is men ontzettend blij met de terugkeer van Ten Voorde. "We hebben Rick de afgelopen jaren gevolgd en diverse gesprekken gevoerd. Enerzijds omdat we altijd onze oud-spelers belangstellend volgen, anderzijds omdat wij steeds het gevoel hadden dat Rick de volgende stap in z'n carrière kon maken door eerst een jaar in Emmen te laten zien wat hij kan. Dat kan hij laten zien in de JENS Vesting door voor al zijn vrienden, familie en bekenden lekker te voetballen en doelpunten te maken", aldus algemeen directeur Wim Beekman op de clubsite van FC Emmen.

Ook Ten Voorde is blij dat hij weer terug is in Emmen. "Ik kijk er naar uit terug te keren naar de club waar ik de jeugdopleiding heb doorlopen. Ik verwacht met het aanvallende spel van FC Emmen goed uit de voeten te kunnen en zo weer plezier in het voetbal te krijgen. Ik hoop dat ik het komende seizoen in het vertrouwde rood-witte shirt veel goals mag maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner