09.07.2015 08:26

Jamaica pakt punt tegen Costa Rica

Jamaica heeft woensdag (plaatselijke tijd) voor de eerste verrassing gezorgd in de Gold Cup. Door een gelijkspel (2-2) pakte het Jamaicaanse elftal onverwacht een punt tegen Costa Rica, het hoogst geplaatste land op het toernooi.

Jamaica kwam al na dertien minuten op voorsprong. Costa Rica met Bryan Ruiz (voorheen FC Twente en PSV) als aanvoerder in de basis knokte zich terug door twee goals binnen vier minuten. De Jamaicaanse middenvelder Jobi McAnuff bepaalde de eindstand kort na rust op 2-2.

Ook het andere duel in groep B eindigde in het een gelijkspel. Canada en El Salvador scoorden niet (0-0).

Het toernooi om de Gold Cup is het kampioenschap van de Concacaf, de federatie voor de lidstaten in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.