10.07.2015 18:48

Ajax gaat hard onderuit in oefenwedstrijd

Ajacied Ricardo Kisha baalt van een tegendoelpunt in het verloren (1-3) oefenduel met FC Nordsjælland. (10-07-2015)

Ajax is vrijdag pijnlijk onderuit gegaan in een oefenwedstrijd tegen FC Nordsjælland. De formatie uit Amsterdam verloor met maar liefst 3-1 van de Deense club.

Ajax speelde niet in de sterkst mogelijke opstelling in Hardenberg. De club oefent vrijdagavond in Epe met andere spelers tegen het Griekse Panathinaikos. Toch startte Ajax met een defensie bestaande uit doelman Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, John Heitinga en Nick Viergever. Cillessen en Veltman bleven na de rust aan de kant. Van Rhijn, Heitinga en Viergever bleven 75 minuten staan.

Ajax keek bij rust tegen een achterstand van 2-0 aan. Marcus Ingvartsen en David Karlsson troffen doel. In de tweede helft tekende Karlsson voor zijn tweede treffer, waarna invaller Danny Bakker de eindstand bepaalde.