11.07.2015 11:30

Update: 'Dit weekend geen aanwinsten PSV'

PSV-trainer Phillip Cocu rekent erop dat hij deze week nog nieuwe spelers kan begroeten. Hij denkt dat enkele nieuwelingen al in het trainingskamp in Frankrijk kunnen aansluiten.

Cocu ziet dat Georginio Wijnaldum bijna rond is met Newcastle United en wil daarom zijn slag slaan op de transfermarkt. Daarbij rekent hij erop dat PSV Gastón Pereiro, Maxime Lestienne en Davy Pröpper naar de club haalt. Mogelijk sluiten deze spelers al aan in Evian, daar waar PSV op trainingskamp is. "Maar dan moet het met het oog op de trainingen en wedstrijden nog wel zin hebben, we laten ze niet hierheen vliegen om het vliegen", zegt hij tegen Voetbal International.

Pereiro
De Uruguayaanse aanvaller gaat zelf ook al uit van een transfer. "Op deze transfer naar PSV ben ik heel trots. Het is een stap voorwaarts, zodat ik als voetballer verder kan groeien", zou hij hebben gezegd tegen de Uruguayaanse media.

PSV is op zoek naar versterkingen om de selectie te voorzien van een kwaliteitsimpuls. Het zag eerder Memphis Depay naar Manchester United vertrekken, terwijl ook de gehuurde Karim Rekik koos voor een avontuur bij Olympique Marseille. 

Update: 'Aanwinsten PSV pas maandag op training' [11:26, 11-07-2015]
PSV had goede hoop om Maxime Lestienne, Gastón Pereiro en Davy Pröpper in te laten vliegen naar het trainingskamp in Frankrijk. Volgens het Eindhovens Dagblad rekenen de Eindhovenaren daar echter niet meer op.

De overgang van Lestienne blijkt gecompliceerder dan aanvankelijk werd gedacht. De buitenspeler is eigendom van Al-Arabi uit Qatar en daar is op dit moment niemand bereikbaar. 

PSV heeft volgens het regionale blad de toezegging van Nacional dat Gastón Pereiro maandag naar Nederland vliegt om de transfer af te ronden. De club is echter zeer terughoudend, aangezien ook die overgang moeizaam verloopt. "Houdt iedereen zich aan zijn woord dan is Pereiro een speler van PSV", zo noteert het Eindhovens Dagblad op de site.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner