13.07.2015 10:16

Emmen versterkt zich met Heracles-doelman

Na zeven jaar Heracles Almelo verruilt doelman Dennis Telgenkamp de club voor FC Emmen. De doelman tekent daar een contract voor twee seizoenen.

Dennis Telgenkamp kwam in 2008 over van FC Twente en vertrok toen naar Heracles Almelo. Het afgelopen seizoen startte de doelman als eerste keus, maar raakte in februari zijn basisplek kwijt. Mede daardoor wil de doelman vertrekken. 

Op de website van Heracles Almelo gunt voorzitter Jan Smit de speler het beste. "Deze transfer is in goed overleg tot stand gekomen", aldus Smit. "Wij wensen Dennis alle succes toe in de toekomst."

Via de website van FC Emmen reageert algemeen directeur Wim Beekman verheugd op de komst van de doelman. "Dit seizoen wilden we twee gelijkwaardige keepers bij onze eerste selectie hebben. Een goede onderlinge competitie tussen keepers zorgt in de meeste gevallen voor een hoger niveau bij beide keepers", legt Beekman uit. "Dennis Telgenkamp kreeg bij onze collega-club in Almelo bij aanvang van de voorbereiding te horen dat de kans op speelminuten het komende seizoen niet erg groot zou zijn. Daarom wilde hij om zich heen gaan kijken. Onze technische mensen kregen hier lucht van, en wij denken dat Dennis qua cultuur hier prima past, en bovendien gewoon steengoed kan keepen."

Telgenkamp zelf is ook blij met zijn stap. "Ik denk dat de club prima bij me past, en ga m’n best doen om speelminuten te maken. De club heeft me verzekerd dat ik een eerlijke kans krijg om eerste keeper te worden. Die kans wil ik pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner