14.07.2015 21:59

AZ zet zegereeks in oefencampagne voort

Guus Hupperts (r.) van AZ wil Paul Dixon voorbij in het oefenduel met Dundee United (3-1 winst voor AZ) uit Schotland. (14-07-2015)
Guus Hupperts (r.) van AZ wil Paul Dixon voorbij in het oefenduel met Dundee United (3-1 winst voor AZ) uit Schotland. (14-07-2015)

AZ heeft dinsdagavond ook de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In Dirkshorn werd de Schotse ploeg Dundee United met 3-1 verslagen.

Markus Henriksen, Derrick Luckassen en Jeffrey Gouweleeuw scoorden voor de Alkmaarders. In de zestigste minuut wisselde trainer John van den Brom tien spelers. Alleen keeper Gino Coutinho bleef staan.

Bij Dundee United speelde Rodney Sneijder in de slotfase op proefbasis mee. De jongere broer van international Wesley Sneijder voetbalde afgelopen seizoen voor Almere City en de Schotse club is in hem geïnteresseerd.

Voor AZ is de zege op de Schotten alweer de vierde oefenzege. De Noord-Hollanders wonnen eerde de oefenwedstrijden tegen een regioteam (2-7), AFC'34 en Fortuna Sittard (0-5). De Alkmaarders oefenen in aanloop naar de seizoensstart nog twee keer. Zaterdag wacht Telstar en de vrijdag daarna volgt een oefenduel met Al-Wasl, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Bekijk hier het overzicht van alle oefenduels van de clubs uit de Eredivisie

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner