15.07.2015 13:38

Definitief: Feyenoord contracteert Gustafson

Simon Gustafson (r.) van het Zweedse BK Häcken houdt in het competitiduel met Malmö FF Oscar Lewicki van zich af. (21-05-2015)
Simon Gustafson (r.) van het Zweedse BK Häcken houdt in het competitiduel met Malmö FF Oscar Lewicki van zich af. (21-05-2015)

Feyenoord hoopt deze week de Zweedse jeugdinternational Simon Gustafson als aanwinst te presenteren. Volgens diverse media in Nederland en Zweden wordt de twintigjarige middenvelder op korte termijn medisch gekeurd in Rotterdam.

Met zijn club BK Häcken zou Feyenoord al een akkoord hebben bereikt over de tranfersom, die naar verluidt ongeveer 1,5 miljoen euro bedraagt. Volgens Voetbal International gaat de medische keuring woensdag al gebeuren. Zo anticiperen de Rotterdammers snel op het aankomende vertrek van Jordy Clasie naar Southampton. De club ziet in de twintigjarige Zweed de opvolger van Clasie. Bovendien kan de Scandinaviër op meerdere posities uit de voeten.

Gustafson maakte deel uit van de succesploeg van Zweden u21 op het afgelopen EK in Tsjechië. Hij kwam echter niet in actie, maar zag zijn land- en teamgenoten verrassend de Europese titel veroveren. De Zweed kwam wel tot twee interlands met het grote Zweden. Dat was begin dit jaar in oefenwedstrijden tegen Ivoorkust en Finland.

Jordy Clasie

Aanvoerder Jordy Clasie is op weg naar Southampton, de club van zijn oud-trainer Ronald Koeman. Feyenoord zou al een akkoord hebben bereikt met de Engelse club over de afkoopsom, die ruim 10 miljoen euro bedraagt. De gedrongen middenvelder moet zelf nog overeenstemming bereiken over een meerjarig contract in Southampton.

ANP/Voetbal.com

Definitief: Feyenoord contracteert Gustafson

Feyenoord heeft zich versterkt met simon Gustafson. De twintigjarige middenvelder leek al langer op weg te zijn naar Rotterdam, maar woensdag zette hij zijn handtekening onder een contract voor vier jaar.

Gustafson kwam woensdagochtend aan bij De Kuip en werd vervolgens medisch gekeurd. Gustafston is jeugdinternational en was onderdeel van het team dat op het jeugd-EK in Tsjechië de titel won.

Logischerwijs is technisch directeur Martin van Geel blij met de aankoop. "We volgen Simon al heel lang intensief", zegt hij op de website van de club. "Daarom zijn we heel blij dat we hem voor meerdere jaren aan Feyenoord hebben kunnen binden." Met Gustafson hoopt Feyenoord een creatieve en veelscorende middenvelder in huis te hebben gehaald. "Daarom zijn we ervan overtuigd dat Simon van toegevoegde waarde gaat zijn voor Feyenoord."

 

Bekijk hier alle transfers van Feyenoord

Bekijk hier alle transfers uit de Eredivisie

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner