18.07.2015 20:52

Update: Pelé geopereerd aan de wervelkolom

Voor de tweede keer in korte tijd is Pelé opgenomen in het ziekenhuis. Diverse media melden dat de Braziliaan richting het ziekenhuis van São Paulo is gesneld. Het is nog niet bekend wat de oud-voetballer mankeert.

Het nieuws is bevestigd door Mirtes Bogea, een communicatiemedewerker van het ziekenhuis. Zij mocht niet bevestigen waarom Pelè richting het ziekenhuis is gegaan of wanneer dat gebeurd is. Zaterdag bevestigde ze alleen dat de oud-voetballer is opgenomen.

Nog geen twee maanden terug werd Édson Arantes do Nascimento, zoals zijn volledige naam luidt, ook al opgenomen. De 74-jarige Braziliaan werd toen geopereerd aan zijn prostaat. Eind 2014 kwam Pelé ook al in het ziekenhuis terecht, ditmaal vanwege een infectie aan de urinewegen.

Pelè werd als clubvoetballer wereldberoemd bij Santos FC, maar ook met de nationale ploeg was de Braziliaan erg succesvol. Hij wist drie wereldtitels te veroveren en scoorde in zijn loopbaan meer dan duizend keer. Voor veel voetballiefhebbers is Pelé de beste voetballer aller tijden. 

Update: 18-07-2015 20:52:

Oud-voetballer Pelé is deze week geopereerd aan zijn wervelkolom. Zaterdagavond werd bekend dat de Braziliaan was opgenomen in het ziekenhuis, maar de reden was niet bekend. Nu blijkt dat dit voor een operatie was.

Een raadsman heeft inmiddels via een statement laten weten dat het om een geplande operatie ging. Voor de legende was het zijn derde bezoek aan een ziekenhuis in zeven maanden. Bij eerdere opnames werden nierstenen verwijderd en werd hij moest hij naar het ziekenhuis vanwege klachten aan zijn prostaat. De 74-jarige Braziliaan mag hoogstwaarschijnlijk komende week het ziekenhuis verlaten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner