20.07.2015 19:32

FC Utrecht plant negende oefenwedstrijd in

Fans van FC Utrecht kijken met een glimlach naar de oefenwedstrijd van hun club tegen Dundee United. (16-07-2015)
Fans van FC Utrecht kijken met een glimlach naar de oefenwedstrijd van hun club tegen Dundee United. (16-07-2015)

Met een nieuwe trainersstaf gaat FC Utrecht het nieuwe seizoen in en dat betekent dat de oefenmeesters van de Eredivisionist veel wil oefenen om een goed beeld te krijgen van de selectie. De ploeg kondigde maandag een nieuw oefenduel aan.

Op 27 juli wordt er tegen algeheel amateurkampioen FC Lienden geoefend. De wedstrijd wordt afgewerkt op het trainingscomplex van FC Utrecht en begint om 19.00. Voor de Domstedelingen is het al de negende, bevestigde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het huidige seizoen.

Daarmee staat de ploeg bovenaan qua oefenwedstrijden dit seizoen. Ook SC Cambuur is van plan om negen oefenwedstrijden te spelen, maar de Friezen zoeken nog naar een laatste sparringpartner. FC Utrecht heeft in haar eerste zes oefenwedstrijd nog niet verloren en kan met 31 voor en slechts één tegen een prima doelsaldo overleggen.

Tegen SDC Putten (4-0), een regioteam (6-0), SV Zevenhoven (8-0), Achilles '29 (3-0), FC Ambacht (6-1) en Dundee United (4-0) werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen. Voordat FC Utrecht de amateurkampioen van Nederland uit de Topklasse Zondag ontvangt speelt het nog tegen Derby County  op 24 juli. Daarna wordt er op 1 augustus nog gespeeld tegen Ipswich Town.

Voor het volledige overzicht van de Eredivisionisten in de voorbereiding, kun je hier terecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner