20.07.2015 21:47

Josimar Lima blijft degradant alsnog trouw

Josimar Lima (l.) van FC Dordrecht zit FC Groningen-speler Nick van der Velden op de huid. (08-03-2015)
Josimar Lima (l.) van FC Dordrecht zit FC Groningen-speler Nick van der Velden op de huid. (08-03-2015)

Een kleine maand nadat zijn contract bij FC Dordrecht afliep, heeft Josimar Lima toch besloten om bij zijn club te blijven. De degradant van afgelopen seizoen maakte via Instagram bekend dat de centrale verdediger voor één jaar heeft bijgetekend.

Josimar Lima had al een transfervrije status, maar besloot niet op zoek te gaan naar een nieuwe club. De sterke verdediger, ook international van Kaapverdië, begon zijn carrière bij Willem II, maar kwam tot slechts drie wedstrijden in het eerste elftal van de Tilburgers.

FC Dordrecht bood hem meer speeltijd. In een kleine drie jaar kwam de mandekker tot 75 wedstrijden in vooral de Jupiler League. In de winter van 2014 kwam Al Sha'ab echter vanuit het niets op de stoep bij Josimar Lima en bood hem een contract aan in de Verenigde Arabische Emiraten. De verdediger zwichtte voor een hoog salaris in de woestijn, maar was daar niet gelukkig.

Na een half jaar spelen keerde Josimar Lima terug op het oude nest, maar ook met zijn terugkeer lukte het FC Dordrecht niet om in de Eredivisie te blijven. De Kaapverdiaan mag nu in de Jupiler League proberen opnieuw de stap richting het hoogste voetbalniveau in Nederland te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner