21.07.2015 07:57

Zuid-Koreaan denkt aan voorzitterschap FIFA

De Zuid-Koreaan Chung Mong-joon weet nog niet of hij zich kandidaat gaat stellen voor de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. "Ik denk daar over na", zegt hij. "Ik wil graag een nieuw tijdperk voor de FIFA openen."

Miljardair Mong-joon, voormalig lid van het uitvoerend comité van de FIFA, slaagde er in het WK in 2002 naar Zuid-Korea en Japan te halen. Hij is de grootste aandeelhouder van autofabrikant Hyundai en leverde de afgelopen jaren geregeld kritiek op Blatter. Als hij zich kandidaat stelt, dan moet hij het mogelijk opnemen tegen Michel Platini.

De huidige voorzitter van de UEFA uit Frankrijk geldt bij de bookmakers al als grote favoriet voor de winst van de verkiezingen voor een opvolger van Blatter, die voor 26 februari zijn uitgeschreven. Ook hij heeft zich echter nog niet kandidaat gesteld.

Mong-joon is niet bang om met Platini te concurreren. "Sommige mensen denken dat een Aziaat geen voorzitter van de FIFA kan worden. Maar ook vanwege zo'n opvatting wordt de FIFA geplaagd door corruptie"."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner