21.07.2015 20:32

Chelsea leent talentvolle spits opnieuw uit

Chelsea leent de Engelse jeugdinternational Patrick Bamford komend seizoen opnieuw uit, nu aan stadgenoot Crystal Palace.

De Londense club heeft overigens alle vertrouwen in de 21-jarige aanvaller, want deze zette dinsdag bij de landskampioen zijn handtekening onder een nieuw driejarig contract.

Bamford scoorde de afgelopen competitie in dienst van Middlesbrough in de Championship zeventien keer. Crystal Palace speelt op het hoogste niveau, waardoor Bamford de kans krijgt om zich op dit niveau in Engeland te bewijzen.

Bij Chelsea is het gebruikelijk om jonge talenten te verhuren. Diezelfde constructie heeft het met Vitesse, waar het regelmatig spelers aan uitleent. Onder andere Bertrand Traoré is daar en voorbeeld van. Nemanja Matić is een voorbeeld van een speler waarbij de weg naar de top van Chelsea succesvol verliep. Hij maakte weliswaar een tussenstop bij Benfica SL, maar uiteindelijk is hij een gewaardeerde kracht in het eerste elftal van Chelsea.

Voor Bamford heeft de Londense club ongeveer dezelfde route in gedachte. Na de verhuurperiode op het tweede niveau van Engeland hoopt het dat de speler een nieuwe stap in zijn ontwikkeling zet om uiteindelijk in het eerste elftal terecht te komen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner