22.07.2015 13:48

Fraser rekent op Schaken, maar juicht niet

Onbegrip bij Ruben Schaken tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II in de Eredivisie. (13-09-14)
Onbegrip bij Ruben Schaken tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II in de Eredivisie. (13-09-14)

ADO Den Haag en Ruben Schaken zijn druk met elkaar in gesprek. De Hagenezen hopen de aanvaller snel te contracteren. Trainer Henk Fraser denkt dat de transfer rond komt, maar juicht pas als hij een handtekening heeft gezet.

Schaken liet zelf eerder op de woensdag al weten graag naar ADO te willen. De aanvaller staat naar eigen zeggen te popelen om te starten. Er is echter nog een horde die de aanvaller moet nemen. Zijn huidige werkgever Inter Baku moet meewerken met het ontbinden van zijn contract. 

Mede daarom juicht Fraser nog niet te hard. "Ik vierde pas feest toen we met ADO vorig seizoen definitief veilig waren en ben nu pas echt blij als ik de nieuwe speler hier op het veld zie", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "De intentie is duidelijk en mensen binnen de club zijn druk bezig om de selectie te versterken, maar het is voor mij vooral afwachten."

ADO hoopt Schaken snel te presenteren, net zoals het hoopt dat Aaron Meijers snel zijn nieuwe contract tekent. Fraser is erg tevreden over zijn linkerverdediger. "Een modelprof, een voorbeeld van wie je altijd op aankan. Ik vind het oprecht opvallend dat er geen grotere club voor hem is gekomen. Blijkbaar spreken statistieken als goals en assists meer aan, maar als je door alle opportunisme heen kijkt, zie je dat hij al over een langere periode van jaren steeds een hoog niveau haalt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner