22.07.2015 15:50

Schaken keert definitief terug in Eredivisie

Ruud Vormer (r.) en Ruben Schaken vormen een klein muurtje in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. (10-08-2014)
Ruud Vormer (r.) en Ruben Schaken vormen een klein muurtje in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. (10-08-2014)

Ruben Schaken keert terug in de Eredivisie. De buitenspeler heeft een contract voor twee jaar getekend bij ADO Den Haag.

De transfer hing al langer in de lucht. Eerder liet Schaken al weten dat hij stond te popelen om te spelen voor ADO Den Haag, terwijl trainer Henk Fraser bevestigde dat de transfer in een afrondende fase was. Er was echter nog één obstakel. Schaken moest zijn contract bij Inter Baku laten ontbinden.

Dat is gelukt, waardoor de transfer van Schaken naar ADO officieel is. De club heeft het nieuws via de eigen website bevestigd. "De 33-jarige Ruben Schaken speelt de komende twee seizoenen voor ADO Den Haag. De buitenspeler, die 7 interlands voor Oranje op zijn naam heeft, sluit deze week aan bij de selectie van Henk Fraser", zo noteert het. 

Schaken speelde tot januari 2015 voor Feyenoord, maar door een geschil vertrok met toenmalig trainer Fred Rutten vertrok hij. Inter Baku werd zijn nieuwe club, maar omdat zijn kinderen zich aansluiten bij de voetbalschool van sc Heerenveen wilde hij graag terugkeren naar Nederland. Dat is hem nu gelukt.

Bekijk hier alle transfers uit de Eredivisie

Bekijk hier alle transfers van ADO Den Haag

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner