22.07.2015 16:42

Quaresma keert terug bij Turkse topclub

De Portugese voetballer Ricardo Quaresma keert terug bij de club waar hij twee jaar geleden met ruzie vertrok. De international werd woensdag gekeurd en gepresenteerd bij Beşiktaş.

De Turkse topclub nam in 2013 afscheid van de aanvaller na een turbulent dienstverband. De voetballer maakte ondere andere ruzie met zijn trainer. Quaresma vertrok naar Al Ahli in Dubai en speelde afgelopen anderhalf jaar in zijn thuisland bij FC Porto.

Hij wil zijn verleden achter zich laten en een nieuw hoofdstuk van zijn loopbaan beginnen in Istanbul, vertelde hij op de televisiezender van Beşiktaş. Quaresma staat bekend als het eeuwige talent. De speler speelde in 2003 nog bij FC Barcelona, maabesr zijn torenhoge verwachtingen kon hij nooit waarmaken.

De 31-jarige speler spendeerde zijn carrière bij zeven verschillende clubs. Allemaal met wisselend succes. Het afgelopen seizoen was één van de meest productieve voor de buitenspeler. Hij wist in dienst van FC Porto zes keer te scoren in competitieverband. In 2007/2008 scoorde hij er meer. Toen was hij acht keer trefzeker namens FC Porto.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner