23.07.2015 08:21

Mexico dankzij Guardado naar finale Gold Cup

De finale van de Gold Cup gaat tussen Jamaica en Mexico. Jamaica was woensdagavond (plaatselijke tijd) verrassend met 2-1 te sterk voor het gastland Verenigde Staten, terwijl Mexico na verlengingen afrekende met Panama (2-1). PSV'er Andres Guardado schoot twee strafschoppen binnen voor de Mexicanen.

De wedstrijd tussen Panama en Mexico stond bol van de incidenten en kaarten. De Panamezen kregen zeven gele kaarten en één rode. Die werd al na 24 minuten uitgedeeld aan Luis Tejada. Desondanks kwam Panama in 56e minuut op voorsprong dankzij Roman Torres. In de negende minuut van de blessuretijd maakte Guardado vanaf elf meter gelijk. De middenvelder herhaalde zijn kunstje in de 105e minuut.

Jamaica kwam tegen de VS in de eerste helft op 2-0, door treffers van Darren Mattocks en Giles Barnes. Michael Bradley maakte in de tweede helft nog 2-1, maar verder dan dat kwamen de Amerikanen niet.