24.07.2015 14:26

Manchester City niet opgewassen tegen Real

Fabian Delph in het shirt van Aston Villa.

In Australië werkten Manchester City en Real Madrid vrijdag een oefenwedstrijd af. De Engelsen bleken geen partij voor de Spaanse topclub uit Madrid. City, dat debutant Fabian Delph vroeg zal uitvallen, verloor met 4-1.

Delph maakte  halverwege juli voor zo'n elf miljoen euro de overstap van Aston Villa naar de club uit Manchester. De middenvelder maakte in Melbourne zijn debuut voor City, dat slechts negentien minuten zou duren. Toen moest hij noodgedwongen het veld verlaten met een hamstringblessure. Vlak na het uitvallen van Delph opende Karim Benzema de score en vier minuten later stond het door toedoen van Cristiano Ronaldo al 2-0.

De ervaren aanvallers van Real hadden duidelijk weinig moeite met het onervaren centrale verdedigingsduo van City. In het centrum stonden namelijk Jason Denayer en de slechts zestienjarige Cameron Humphreys. Zij zagen Pepe er vlak voor rust ook nog 3-0 van maken. In de blessuretijd van de eerste helft deden de Engelsen wat terug. Yaya Touré verzilverde een strafschop nadat Raheem Sterling de bal tegen de hand van Sergio Ramos schoot.

Na de hervatting wisselden beide ploegen flink en werd er nog eenmaal gescoord. Denis Cheryshev, die net acht minuten in het veld stond, bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 4-1. Al met al geen fijne dag voor de Engelse topclub in Australië.