25.07.2015 09:00

Promovendus verrast topclub Club Brugge

Sint-Truiden heeft vrijdagavond de Belgische competitie geopend met een stuntje voor eigen publiek. De gepromoveerde ploeg versloeg bekerwinnaar Club Brugge met 2-1, na een achterstand van 0-1 bij de rust.

Na bijna een half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Tom de Sutter zette Club Brugge op 0-1. De tweede helft was bijna twintig minuten oud toen de promovendus op gelijke hoogte kwam via Rúben die alert reageerde na een afstandsschot van Faycal Rherras.

Edmilson vervulde bij de thuisclub een hoofdrol in het restant van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd zorgde hij met een knal van afstand voor 2-1 waarna hij met twee gele kaarten in de 78e minuut van het veld moest. Met tien man hield Sint-Truiden manmoedig stand en sleepte de overwinning uit het vuur.

Bij Club Brugge hadden Stefano Denswil en Ruud Vormer een basisplaats. Beide Nederlanders maakten de negentig minuten vol. De nummer twee van het vorige seizoen verloor vorige week donderdag in de strijd om de Belgische Supercup ook al met 1-0 van landskampioen AA Gent.