25.07.2015 13:46

Broertje van Sneijder vertrekt naar Schotland

Rodney Sneijder van Almere City druipt teleurgesteld af na de nederlaag (2-3) in het competitieduel met RKC. (03-04-2015)
Rodney Sneijder van Almere City druipt teleurgesteld af na de nederlaag (2-3) in het competitieduel met RKC. (03-04-2015)

Rodney Sneijder vervolgt zijn carrière in Schotland. De 24-jarige middenvelder vertrekt transfervrij naar Dundee United. Daar heeft het jongere broertje van Wesley Sneijder een tweejarig contract getekend.

Sneijder liep al eventjes rond bij Dundee United. Omdat hij na zijn periode bij Almere City geen club meer had probeerde de middenvelder een contract te verdienen in Schotland. Dat is gelukt. "Ik ben erg blij met de komst van Rodney", zegt manager Jackie McNamara op de clubsite. "Hij heeft een goede indruk achtergelaten. Hij voegt veel kwaliteit toe aan ons middenveld. Ik kijk uit naar de samenwerking met hem."

Sneijder speelde tot nu toe nog nooit in het buitenland. In het verleden kwam hij wel uit voor Ajax, FC Utrecht, RKC Waalwijk en Almere City. "Dit is een hele mooie kans om mij als speler verder te ontwikkelen. Dit is het moment om het Schotse voetbal te ontdekken. Ik wil het team en de fans van Dundee United graag ontmoeten. Ik hoop bij te dragen aan de successen van de club", aldus Sneijder.

Dundee United komt uit op het hoogste niveau van Schotland. Vorig seizoen eindigde de club als vierde in de Premiership.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner