25.07.2015 19:30

Twente blameert zich tegen Turkse dreumes

FC Twente heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door zaterdagmiddag in Oldenzaal met maar liefst 5-0 onderuit te gaan in een oefenwedstrijd. De Tukkers namen het op tegen Gençlerbirliği, dat vorig jaar negende eindigde in de Turkse competitie.

De Nederlandse ploeg begon niet in haar sterkste opstelling, maar spelers als Kamohelo Mokotjo, Hakim Ziyech en Shadrach Eghan kregen wel een basisplaats bij FC Twente. Daarnaast stond er een nieuw duo in het centrum van de verdediging. De gehuurde Bruno Uvini maakte zijn officieuze debuut naast Giorgios Katsikas, die voor één jaar is vastgelegd.

Na een half uur spelen stond in Oldenzaal al een 3-0 voorsprong voor de Turkse ploeg op het scorebord en dit werd nog voor rust naar een 5-0 getild. In de tweede helft kwamen onder andere Renato Tapia, Kyle Ebecilio en Youness Mokhtar nog in het veld, maar gescoord werd er niet meer. Wel werd de Turkse aanvalskracht een halt toegeroepen.