29.07.2015 11:27

Finland zet vacature voor bondscoach uit

Finland is naarstig op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het nationale voetbalelftal. Mixu Paatelainen werd vorige maand wegens tegenvallende prestaties in de EK-kwalificatie aan de kant gezet, maar een opvolger is er nog niet. De bond plaatste daarom een vacature op de website, in de hoop een gedroomde sollicitant te vinden.

"In je functie ben je verantwoordelijk voor het coachen en opbouwen van ons vlaggenschip, het A-team bij de mannen", luidt de vacature. "Daarbij deel je jouw kennis om onze nationale ploegen vooruit te helpen, net als de opleiding van de coaches en de jeugdopleiding." Sollicitanten moeten in het bezit zijn van een UEFA-licentie. Ervaring in het internationale topvoetbal is een pre. Beheersing van de Finse taal wordt niet geëist.

De nieuwe bondscoach kan met Finland alleen in theorie nog het EK in Frankrijk halen. In de kwalificatiegroep F staan de Scandinaviërs vijfde met zeven punten achterstand op plek drie, die recht geeft op het spelen van play-offs. Dat Faroer Eilanden nog hoger staat dan de Finnen is typerend voor de droevige situatie van het Finse voetbal.

Voormalig bondscoach Paatelainen stond maar liefst van jaar aan het roer bij Finland. Net als al zijn voorgangers wist hij Finland nog nooit naar een eindtoernooi te leiden.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner