29.07.2015 14:17

AZ versterkt zich met Griekse Ajax-belofte

James Efmorfidis staat te wachten tot hij het veld mag betreden in de wedstrijd Ajax A1 - FC Barcelona A1 in de Youth League. (04-11-2014)
James Efmorfidis staat te wachten tot hij het veld mag betreden in de wedstrijd Ajax A1 - FC Barcelona A1 in de Youth League. (04-11-2014)

James Efmorfidis is per direct speler van AZ Alkmaar. De Griekse middenvelder komt over van Ajax en tekent in Alkmaar een contract voor één seizoen. AZ heeft daarnaast een optie in het contract opgenomen om de verbintenis met twee jaar te verlengen.

"Efmorfidis is een interessante speler", aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite van de Alkmaarders. "Hij is al langer bekend bij onze scouting. James is een technisch zeer vaardige middenvelder met oog voor de steekpass. Nu deed de ideale mogelijkheid zich voor om hem vast te leggen. Wij bieden James de kans om zich bij Jong AZ te ontwikkelen en de stap te zetten naar zijn debuut in de Eredivisie."

Efmorfidis hoopt zich snel te bewijzen bij AZ. "Ik ben een echte tien, maar kan ook op de andere posities op het middenveld spelen. Ik hou ervan om beslissend te zijn voor het team. Mijn doel is uiteraard om met AZ in de Eredivisie te spelen. Dat gebeurt op het moment dat mijn trainers Martin Haar en Denny Landzaat vinden dat ik de stap naar het eerste elftal kan maken", aldus Efmorfidis.

Efomorfidis zal in eerste instantie aansluiten bij Jong AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner