29.07.2015 16:39

Derde doelman hoopt op kans bij Excelsior

Doelman Mike Havekotte moet redding brengen tijdens de eerste training van SBV Excelsior. (27-06-2015)
Doelman Mike Havekotte moet redding brengen tijdens de eerste training van SBV Excelsior. (27-06-2015)

Mike Havekotte tekende onlangs een contract als derde doelman bij SBV Excelsior, maar de sluitpost weet dat het raar kan lopen in de voetbalwereld. Hij hoopt dan ook stiekem op speeltijd in de Eredivisie.

"Vorig seizoen bewees hoe gek het soms kan lopen, want Alessandro Damen begon ook als derde doelman", aldus de doelman in gesprek met RTV Rijnmond. "Normaal gesproken begin ik als derde keeper en is het mijn taak om steeds een plek op te schuiven. Ik wil het zelf afdwingen en de beste van de keepers zijn."

Havekotte is al vanaf het begin van de voorbereiding aanwezig bij Excelsior, maar zette afgelopen dinsdag pas zijn handtekening onder een contract. "Ik was er vanaf de allereerste dag dat dit seizoen begon al bij. Ik was op zoek naar een club en via-via kwam er contact met Ferry de Haan (algemeen directeur, red.), die mij vroeg om op stage te komen. Dat vond ik een grote uitdaging, om mij hier in de kijker te spelen."

"Ik ben een meevoetballende keeper met een goede trap", vervolgt Havekotte, die de afgelopen seizoenen voor FC Utrecht speelde. "En het allerbelangrijkste is dat je die ballen tegen houdt. Ik ben een keeper die wil heersen in het 16-meter gebied. Ik moet me nog ontwikkelen in het bespelen van diepte. Kort achter de laatste lijn, achter het centrale duo. Dat is een mooi punt om aan te gaan werken dit jaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner