29.07.2015 22:48

Laat gelijkspel Steaua, Celtic wint met 1-0

Steaua Boekarest heeft zich in het eerste duel van de derde voorronde van de Champions League net niet laten verrassen door Partizan Belgrado. De Roemeense kampioen voorkwam woensdagavond voor eigen publiek in de slotfase een pijnlijke nederlaag: 1-1.

Verdediger Miroslav Vulicevic open de score voor de Serviërs na ruim een uur op aangeven van Andrija Zivkovic. Met minder dan tien minuten op de klok maakte de Fernando Varela. Jugurtha Hamroun deed het voorbereidende werk.

Nicandro Breeveld, die na een paar seizoen Telstar sinds 2011 in Roemenië voetbalt, had bij Steaua een basisplaats. De middenvelder kreeg met nog iets meer dan een kwartier te gaan geel en werd even later gewisseld. Zijn Algerijnse vervanger Aymen Tahar vond geen oplossing, diens landgenoot Hamroun wel.

De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom.

Celtic
Celtic heeft het eerste stapje op weg naar de play-offs om een plek in de Champions League gezet. Maar de benauwde zege in Glasgow op Qarabag FK (1-0) is nog allesbehalve een garantie voor een goede afloop in de return in Azerbeidzjan. De Belgische verdediger Dedryck Boyata, die in het verleden een seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Twente, zorgde pas acht minuten voor tijd met de enige treffer voor opluchting.

Virgil van Dijk organiseerde zoals vanouds de defensie van de Schotse kampioen. Ook de Turkse Hagenaar Nadir Çiftçi, overgenomen van Dundee United, had een basisplaats. De aanvaller maakte in de slotfase plaats voor Kris Commons, die prompt Boyata in stelling bracht bij een van zijn eerste acties. Bij Qarabag deed aanwinst Rydell Poepon alleen de laatste drie minuten mee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner