31.07.2015 20:13

Elche voorkomt afdaling naar derde niveau

De Spaanse club Elche CF heeft verplichte degradatie naar het derde Spaanse niveau weten te voorkomen door een openstaande belastingschuld af te betalen. De club speelt daarom volgend seizoen in de Segunda División, dat schrijft Voetbal International.

Elche kwam vorig jaar nog uit in de Primera División, maar de Spaanse voetbalbond bestrafte de club met gedwongen degrdatie omdat het twee jaar op rij niet voldeed aan afspraken met de Spaanse belastingdienst. Elche kon geen salarissen meer betalen en dus ook de belasting niet meer. De Spaanse fiscus klaagde de club daarop aan. De rechter boog zich over de zaak met de gedwongen degradatie als gevolg.

Doordat Elche zijn belastingen nog steeds niet kon betalen, dreigde nu ook verplichte degradatie naar het derde Spaanse niveau. Een openstaande schuld moest voor 31 juli worden betaald, anders zakte Elche nog een niveau. Dit werd vrijdag voorkomen doordat de club de belastingschuld van bijna drie miljoen euro afbetaalde. Een deel van de schuld werd verzameld door lokale ondernemers en supporters van de ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner