31.07.2015 21:24

Gorré knalt ADO Den Haag voorbij Mallorca

Kenji Gorré heeft ADO Den Haag vrijdag aan een overwinning op Real Mallorca geholpen. De huurling van Swansea City maakte al na twee minuten op fraaie wijze het enige doelpunt van de oefenwedstrijd in het Kyocera-stadion in Den Haag (1-0).

Gorré knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de onderkant van de lat achter de Spaanse doelman. De Nederlandse aanvaller streek halverwege juli in Den Haag neer na een goed gesprek met ADO-trainer Henk Fraser. Hij maakte eind mei zijn debuut in de Engelse Premier League in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Crystal Palace. 

De zoon van oud-profvoetballer Dean Gorré vormde de Haagse voorhoede met Michiel Kramer en Ruben Schaken. Kramer staat weliswaar nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord, maar ADO Den Haag wil zijn topschutter niet kwijt. De lange spits, vorig jaar goed voor zeventien doelpunten in de eredivisie, zag eerder een lucratieve transfer naar Baniyas uit Abu Dhabi mislukken. De ploeg van trainer Henk Fraser begint de eredivisie volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen landskampioen PSV.

SC Cambuur versloeg Achilles '29 met 4-0 dankzij doelpunten van Sander van de Streek, Etiënne Reijnen, Bartholomew Ogbeche en Valmir Berisha. Promovendus De Graafschap speelde in Doetinchem met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Het doelpunt van De Graafschap werd gemaakt door FC Emmen-verdediger Johan Kulhan.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner