31.07.2015 21:53

Schorsing dreigt voor international Brazilië

De Braziliaanse international Fred moet rekening houden met een schorsing wegens overtreding van het dopingreglement. De nationale voetbalbond CBF maakte vrijdag bekend dat de 22-jarige middenvelder van Sjachtar Donetsk ook bij de contra-expertise positief is bevonden.

Het zou gaan om hydrochloorthiazide, een vochtafdrijvend middel dat wordt voorgeschreven bij onder meer hoge bloeddruk en nierproblemen. Fred werd in juni gecontroleerd tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap in Chili, de Copa América. De CBF benadrukte dat het gebruikte medicament niet op de lijst verboden producten stond die de organisatie van het toernooi ter hand was gesteld. Het bestuur staat derhalve vierkant achter de speler. Deze is zich ook van geen kwaad bewust.

Fred deed deze week met Sjachtar negentig minuten mee in de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen Fenerbahçe in Istanbul. Die wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De Turkse club van Robin van Persie heeft volgens de BBC vrijdag daartegen officieel protest aangetekend bij de UEFA.

De Braziliaan kwam in de zomer van 2013 naar Oekraïne alwaar hij met Shakhtar Donetsk bijna vijftig duels op het hoogste niveau in het voormalige Oostblokland speelde. Voorheen kwam hij in zijn geboorteland uit voor Internacional. In totaal droeg hij zes keer het shirt van het nationale elftal van Brazilië. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner