01.08.2015 12:18

Fans FC Utrecht bezoeken kamp Westerbork

Vuurwerk tijdens de aftrap van FC Utrecht - Ajax in de Eredivisie. (05-4-2015)
Vuurwerk tijdens de aftrap van FC Utrecht - Ajax in de Eredivisie. (05-4-2015)

Een kleine groep fans van FC Utrecht heeft kamp Westerbork bezocht. De supporters van de club kwamen negatief in het nieuws na een nieuw geval van spreekkoren tijdens een duel met Ajax en reageerden op een brief aan FC Utrecht, verstuurd door een Joodse vrouw.

Ze sprak haar afschuw uit over de spreekkoren, maar bood ook hulp aan om herhaling te voorkomen. Ze organiseerde een bezoek aan kamp Westerbork, een voormalig deportatiekamp uit de Tweede Wereldoorlog, om besef te kweken onder de supporters van de club.

Naar verluidt hebben dertig supporters gehoor gegeven aan de uitnodiging. Het bezoek aan het kamp is inmiddels achter de rug en volgens De Telegraaf hebben de supporters hun oprechte excuses aangeboden voor de spreekkoren.

De KNVB greep ook in na het vergrijp. De Nederlandse voetbalbond deelde een boete van tienduizend euro uit aan FC Utrecht. Daarnaast moet de Bunnikside van de Galgenwaard, waar de harde kern van FC Utrecht zit, voor een gedeelte leeg blijven tijdens de komende thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner