02.08.2015 20:30

Scorende De Jong: "We waren heel efficiënt"

Luuk de Jong speelde zondagavond een belangrijke rol in de winst van PSV op FC Groningen. Het werd 3-0 voor de landskampioen in de Johan Cruijff Schaal en de aanvalsleider van de Eindhovenaren nam twee doelpunten voor zijn rekening.

"Het is altijd lekker om een prijs te winnen", vindt De Jong voor de camera van FOX Sports. "We maken drie goede doelpunten en houden de nul, dan mogen we tevreden zijn", blikt de spits terug op de wedstrijd. Wat vooral opviel is dat FC Groningen aanvallend sterk voetbal liet zien, maar niet wist te scoren.

"Ze speelden goed voetbal en liepen veel door elkaar heen. Daar hadden we het moeilijk mee. Als ze de bal verloren, dan gaven ze veel ruimte weg en daar hebben we goed van geprofiteerd. We waren heel efficiënt", vindt De Jong. Bij PSV wordt er nog druk gezocht naar defensieve versterkingen, maar er moet ook nog een aanvoerder worden aangewezen. De Jong is samen met Andrès Guardado de hoofdkandidaat om de band te dragen.

"Deze week zullen we wel horen wie de aanvoerder wordt. Ik zou heel trots zijn als ik dat ben. Het lijkt me een hele eer om aanvoerder van PSV te zijn." De Jong kwam vorig seizoen tot twintig doelpunten in de competitie en scoorde daarnaast ook vier keer in Europees verband.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner