02.08.2015 20:59

Verliezende Van de Looi: "Stoom uit je oren"

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi kijkt voor zich uit tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. (14-12-2014)
FC Groningen-trainer Erwin van de Looi kijkt voor zich uit tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. (14-12-2014)

Erwin van de Looi was na de wedstrijd tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal niet te genieten. De trainer van FC Groningen zag zijn ploeg met 3-0 de boot in gaan. Daarnaast leek de arbitrage in de fout te gaan bij een penaltymoment, waarna PSV in de counter scoorde.

Jorrit Hendrix van PSV leek Jarchinio Antonio op de achillespees te tikken, maar Bas Nijhuis, die vlak bij het moment stond, liet doorspelen. In de counter bleek PSV dodelijk, want via de kluts maakte Luuk de Jong zijn tweede treffer van de avond en de derde PSV-goal in totaal.

"De wedstrijd werd beslist op momenten. Wij hebben de mogelijkheden laten liggen, terwijl zij koelbloedig waren. Luuk de Jong heeft het verschil gemaakt. Er wordt geen penalty aan ons gegeven op een cruciaal moment. Dan wordt het in de tegenaanval 0-3 en is het afgelopen. We spelen om te winnen. Dan is het niet zo gek dat het stoom uit je oren komt", laat Van de Looi weten voor de camera van FOX Sports.

Het nare gevoel komt ook voort uit het feit dat FC Groningen in de Amsterdam ArenA echt niet de mindere partij was. "Als je de wedstrijd niet gezien hebt, denk je dat het een regelmatige overwinning voor PSV was, maar als je de wedstrijd wél gezien hebt, zag je dat het allemaal iets anders in elkaar stak. Ik denk dat we aardig gespeeld hebben en over de hele wedstrijd ook de meeste kansen hebben gecreëerd."

Toch zal de Johan Cruijff Schaal voor FC Groningen nooit de hoogste prioriteit hebben gehad. De ploeg is als bekerwinnaar automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Daarnaast begint de Eredivisie volgende week. FC Groningen opent het seizoen met een wedstrijd tegen FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner