03.08.2015 09:05

Botteghin: "Denk dat de fans me begrijpen"

Eric Botteghin wil graag de overstap maken naar de Nederlandse top. De verdediger staat in de belangstelling van Feyenoord. Die club ziet hij wel zitten, zo zegt hij na afloop van het verloren duel om de Johan Cruyff Schaal (3-0 van PSV, red.).

"Ik ben naar Nederland gekomen om alles uit mijn carrière te halen. Het is een geweldige kans en ik hoop dat het zo snel mogelijk rondkomt", aldus de 27-jarige Braziliaan. "Ik heb hier drie geweldige jaren gehad en heb een goede band met de fans en alle mensen bij de club. Maar het lijkt me logisch dat je als voetballer stappen wil maken. Ik denk dat de mensen in Groningen dat wel zullen begrijpen."

FC Groningen is minder gelukkig met de belangstelling. De bekerwinnaar verloor eerder deze zomer al belangrijke spelers zoals Tjaronn Chery en aanvoerder Maikel Kieftenbeld en wil de selectie zo kort voor het begin van de competitie zoveel mogelijk bij elkaar houden.

Trainer van de Groningers Erwin van de Looi is evenmin blij met de interesse van Feyenoord. "Clubs als FC Groningen leven van het opleiden en verkopen van spelers. Bij een transfer moet je er alleen wél voor zorgen dat de vervanger klaarstaat", zo zegt hij na afloop van het duel. "En die hebben wij niet. Met Jesper Drost als vervanger voor Tjaronn Chery hebben we dat bijvoorbeeld uitstekend ingevuld, maar sommige spelers hebben kwaliteiten die niet zomaar voorhanden zijn."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner