03.08.2015 13:32

'Van Gaal ziet back naar Frankrijk vertrekken'

Rafael (l.) kijkt toe hoe Saïdo Berahino (r.) een schot lost.
Rafael (l.) kijkt toe hoe Saïdo Berahino (r.) een schot lost.

Rafael staat op het punt om Manchester United te verlaten. De Braziliaanse rechtsback gaat een contract ondertekenen bij het Franse Olympique Lyon. Rafael kan onder Louis van Gaal niet rekenen op veel speeltijd.

Manchester United en Olympique Lyon moeten nog tot een akkoord komen, maar Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas denkt dat het goed gaat komen. "We verwachten een akkoord met Manchester United over de transfer", aldus de voorzitter op zijn officiële Twitter account. De Braziliaan moet bij Manchester United de concurrentiestrijd aangaan met nieuweling Matteo Darmian en Antonio Valencia, maar lijkt onder Van Gaal weinig speeltijd te krijgen.

Rafael staat al sinds de zomer van 2008 onder contract bij Manchester United. De rechtsback kwam destijds met zijn tweelingbroer Fábio over van het Braziliaanse Fluminense RJ. Rafael speelde inmiddels ruim honderd competitiewedstrijden namens de Engelse grootmacht, maar onder Van Gaal speelde hij het afgelopen seizoen slechts tien competitieduels.

Rafael heeft bij Manchester United nog een contract tot medio 2016.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner