03.08.2015 16:03

Advocaat raakt spits kwijt aan Crystal Palace

Dick Advocaat moet het dit seizoen doen zonder Connor Wickham. De spits verlaat Sunderland per direct voor Crystal Palace. De bonkige aanvaller heeft in Londen een contract voor vijf seizoenen getekend.

Crystal Palace maakt de komst van de Engelsman maandag via de officiële kanalen bekend. De club maakt geen melding van de hoogte van de transfersom, maar volgens Sky Sports moet Crystal Palace bijna dertien miljoen euro overmaken aan Sunderland. "Ik heb afgelopen week de baas (Alan Pardew, red.) gesproken en hij wist de juiste snaar te raken. Bovendien heb ik een aantal vrienden hier", aldus Wickham op de clubsite van Crystal Palace.

Wickham verruilde in de zomer van 2011 Ipswich Town voor Sunderland. De aanvaller wist 'The Black Cats' niet te overtuigen door veel te scoren. Het afgelopen seizoen scoorde Wickham vijf keer in 36 competitiewedstrijden. Sunderland verhuurde de spits drie keer. Twee keer vertrok hij naar Sheffield Wednesday, terwijl hij ook op huurbasis speelde voor Leeds United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner