03.08.2015 21:15

Rapid met zelfvertrouwen naar Amsterdam

Het is nog lang niet zeker dat Ajax de play-offs van de Champions League gaat bereiken. De Amsterdammers hebben een betere uitgangspositie na een 2-2 in Oostenrijk tegen Rapid Wien, maar de tegenstander van Ajax putte moed uit de laatste resultaten.

Zo kwam Rapid Wien in de wedstrijd tegen Ajax terug van een 2-0 achterstand, terwijl in de competitie van rivaal RB Salzburg werd gewonnen. In dat duel speelde Rapid Wien niet eens in de sterkste opstelling. Aanvoerder Steffen Hofmann heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop voor zijn ploeg.

"Met passie, moed en een beetje geluk komen we wellicht een ronde verder. Het zal lastig worden, maar toch zijn we met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam gekomen", vertelt hij op de persconferentie voorafgaande aan de wedstrijd in de hoofdstad van Nederland.

Trainer Zoran Barišić beseft ook dat het geen makkelijke pot gaat worden. "We zullen tegen Ajax uiteraard ons best moeten doen, maar we hebben geen angst." Ook blikte de oefenmeester van Rapid Wien terug op het gelijkspel, een week eerder in Wenen. "Ajax voelde zich na de 0-2 voorsprong in de eerste helft een beetje te zeker. Ze speelden na die tweede goal niet meer op de aanval. Het gaf ons de ruimte om toe te slaan. We konden succesvol in de tegenaanval gaan en sleepten daardoor de 2-2 uit het vuur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner