04.08.2015 14:34

De Boer zag tweespalt: "Dat is nooit goed"

AFC Ajax is op voorsprong gekomen tegen Rapid Wien. De spelers vieren het feestje met zijn allen. (29-07-2015)
AFC Ajax is op voorsprong gekomen tegen Rapid Wien. De spelers vieren het feestje met zijn allen. (29-07-2015)

Analist Ronald de Boer verwacht dat AFC Ajax dinsdagavond wint van Rapid Wien. De tweelingbroer van trainer Frank de Boer vindt dat de Amsterdammers in eigen huis favoriet zijn voor de zege.

Ajax speelde een week geleden 2-2 gelijk in Wenen. Na een 0-2 voorsprong werd het uiteindelijk 2-2. Toch denkt Ronald de Boer dat Ajax gewoon wint. "Ik verwacht dat het goed komt. Ajax moet dit klusje in Amsterdam kunnen klaren", zegt hij in gesprek met NUsport. "Na de 2-2 van vorige week is Ajax in mijn ogen ook nog steeds de favoriet." 

De Boer beargumenteert zijn standpunt. "2-2 uit is geen geweldige uitgangspositie, maar wel een redelijke. In principe sta je gewoon met 1-0 voor, want Rapid moet een doelpunt maken in de Arena", zo legt hij uit.

De Amsterdammers gaven een week geleden een 0-2 voorsprong weg. De Boer begrijpt wel waar het probleem zat. "Ik denk dat het elftal door de rode kaart bij Rapid op twee gedachten hinkte. De ene helft wilde druk zetten en uitlopen en de andere helft wilde Rapid laten komen en dan op de counter toeslaan. En tweespalt is nooit goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner