04.08.2015 20:01

AZ versterkt zich met Servische verdediger

De Servische verdediger Rajko Brežančić komt de selectie van AZ versterken. Brežančić moet op de linksback-positie de concurrentie aangaan met Ridgeciano Haps.

Bij AZ tekende Brežančić een contract voor drie jaar en daarmee heeft AZ een gewenste opvolger gevonden voor de vertrokken Simon Poulsen. De 26-jarige vleugelverdediger speelde de laatste twee jaar voor FK Cukaricki en won met die club het afgelopen seizoen de Servische beker. Brežančić speelde in het verleden in de geprezen jeugdopleiding van Partizan Belgrado.

"Met Brežančić halen we een sterke vleugelverdediger in huis", zegt directeur Earnest Stewart op het digitale thuis van de club. "Hij is ontzettend fel in de duels en beschikt over veel snelheid. Rajko heeft een goed positioneel inzicht, waardoor hij verdedigend vaak op de juiste plaats staat. Ook heeft hij aanvalsdrang. Daarnaast heeft hij een behoorlijk aantal wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Rajko kan er dus direct voor ons staan."

De nieuwe aanwinst van AZ is niet speelgerechtigd in Europees verband, omdat hij met zijn oude club in actie kwam tijdens de voorrondes dit jaar. Vanaf de groepsfase mag de vleugelverdediger wel meedoen, omdat zijn oude club inmiddels is uitgeschakeld. Het elftal uit Alkmaar moet zich daarvoor wel eerst plaatsen. Daarvoor gaat het donderdag op bezoek bij Istanbul Basaksehir om een 2-0 voorsprong te verdedigen. Wanneer het AZ lukt deze voorsprong te verdedigen staat er nog een tweeluik te wachten alvorens de poulefase aanbreekt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner