06.08.2015 21:05

Castillion kan Debreceni VSC niet redden

Voor Geoffrey Castillion zit de Europa League erop. De Nederlandse aanvaller scoorde donderdagavond in Trondheim wel maar kon zijn Hongaarse club Debreceni VSC daarmee niet redden tegen Rosenborg. De Noren wonnen ook het tweede duel, nu voor eigen publiek met 3-1.

De thuisclub kwam door treffers van Alexander Toft Söderlund en Mike Jensen op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal deed Castillion, die in het verleden voor Ajax, RKC, Heracles en NEC speelde, iets terug. Vlak na de hervatting werd de klus voor Hongaren, die thuis met 2-3 hadden verloren, schier onmogelijk omdat Péter Máté zijn tweede gele kaart kreeg en terug kon naar de kleedkamer. Matthias Vilhjalmsson profiteerde pas laat van het personele overwicht.

IFK Göteborg werd uitgeschakeld. De Zweden slaagden er niet in te scoren tegen Belenenses: 0-0. De selectie van de Portugese club, achttien man sterk, telde geen enkele buitenlander. Dat is een zeldzaamheid in de Europese voetbalcompetities. Het team van trainer Sá Pinto, ook een Portugees, had vorige week thuis met 2-1 gewonnen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner