08.08.2015 12:59

De Boer heeft geen spijt van zijn keuzes

Trainer Frank de Boer vindt niet dat hij een té jong elftal het veld instuurde tegen Rapid Wien. AFC Ajax verloor in de voorronde van de Champions League (2-3) en daardoor kreeg De Boer veel kritiek te verwerken.

Ajax kwam op een 0-2 achterstand en wist zich terug te knokken tot een 2-2. Toch verloor het met 2-3. De ervaren John Heitinga bleef op de bank, terwijl Nemanja Gudelj inviel. Trainer De Boer kreeg de kritiek dat hij een te jong Ajax het veld in had gestuurd. Hij is het daar mee oneens. "Nee, ik sta achter mijn keuzes", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Natuurlijk is het een jong team. Maar je kunt ook zeggen dat ze tegen Rapid na 0-2 hun rug hebben gerecht. Daarna kwam weer het naïeve naar voren. Ik heb veel vertrouwen in deze selectie", zo houdt de oefenmeester vol.

De Boer wil zich niet verschuilen achter het feit dat Ajax een jonge selectie heeft. Ondanks de uitschakeling in de voorronde van de Champions League houdt hij vertrouwen in zijn groep. "Hoe jong de spelers ook zijn, ik weet zeker dat we de goede weg vinden", aldus de trainer die de kritiek op hem snapt.

Er zou geen chemie meer zijn tussen de groep en de trainer. "Als wij als Ajax niet presteren, is de trainer de eerste die kritiek krijgt. Dat is bij elke coach die bij Ajax de leiding had zo geweest en ik ben daar geen uitzondering in. Iedereen verwacht dat wij zomaar even de Champions League binnenlopen. Ik heb in de voorbereiding en tegen Rapid Wien heel veel goede dingen gezien en daar houden we ons aan vast."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner