09.08.2015 12:25

Reimerink is goud waard in de DFB-Pokal

Viktoria Köln heeft zaterdag voor een kleine stunt gezorgd in het Duitse bekertoernooi. Met Jules Reimerink, oud-speler van Go Ahead Eagles, in een hoofdrol, won de ploeg in eigen huis van 1. FC Union Berlin, dat twee niveaus hoger speelt in Duitsland.

Viktoria Köln kwam nog op een 1-0 achterstand door Collin Quaner, maar via Mike Wunderlich werd het twintig minuten voor tijd weer gelijk. Reimerink trok een kwartier voor tijd de hoofdrol naar zich toe, door al vallend de tweede treffer van zijn ploeg binnen te schieten. Hierdoor gaat  Viktoria Köln door naar de tweede ronde, waarin het zomaar ploegen als Borussia Dortmund, Bayern München of VfL Wolfsburg kan treffen.

Reimerink speelde al één competitiewedstrijd voor zijn nieuwe werkgever, maar wist daarin niet te scoren. De Nederlander speelde vorig seizoen voor Go Ahead Eagles, waarmee hij degradeerde naar de Jupiler League. Daarvoor stond Reimerink onder contract bij VVV-Venlo, Energie Cottbus en FC Twente, waar hij uit de jeugdopleiding komt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner