09.08.2015 20:05

Debuterende Vaarnold was niet zenuwachtig

Achille Vaarnold (r.) probeert te ontsnappen aan Kenny Tete (l.) tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
Achille Vaarnold (r.) probeert te ontsnappen aan Kenny Tete (l.) tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

In vier dagen twee keer debuteren, voor Achille Vaarnold kwam een voetbaldroom uit bij AZ. De jonge aanvaller kreeg een kans in de Europa League en stond na een blessure ook uit het niets in de basisopstelling in de Eredivisie. Vaarnold bleef er rustig onder.

"De trainer kwam naar me toe en zei: ‘Lopen! Je hebt nog vijf minuutjes om je klaar te maken en je hoort zo wel wat de bedoeling is’. Toen ging ik er nog helemaal niet vanuit dat ik zou spelen. Ik dacht: dit is gewoon voor de zekerheid", vertelt de negentienjarige voetballer op de clubwebsite van AZ.

Wat Vaarnold niet wist, was dat Dabney dos Santos last van zijn knie kreeg tijdens de warming-up. "Ik had het helemaal niet door, maar ineens stond Dabney aan de kant." Het andere talent van AZ kon niet starten en dus kreeg Vaarnold na zijn debuut in de Europa League zijn kans in de Eredivisie.

"Of ik realiseer me dat het een bijzonder moment voor me is? Nou, niet tijdens de wedstrijd. Daar was ik helemaal niet mee bezig. Van zenuwen had ik ook geen last. De trainer heeft me ook gerustgesteld door te zeggen dat ze vertrouwen in me hebben en ik gewoon mijn ding moest doen." Het lukte Vaarnold niet om samen met zijn ploeggenoten indruk te maken. Ajax kwam voor rust al op een 3-0 voorsprong en gaf dit vervolgens niet meer uit handen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner