09.08.2015 21:41

Schöne wil niet hele seizoen op de bank zitten

Lasse Schöne (l.) en Thom Haye hinderen elkaar op weg naar de bal tijdens de eerste wedstrijd van Ajax en AZ in het seizoen 2015/2016. (09-08-2015)
Lasse Schöne (l.) en Thom Haye hinderen elkaar op weg naar de bal tijdens de eerste wedstrijd van Ajax en AZ in het seizoen 2015/2016. (09-08-2015)

De bijdrage van Lasse Schöne in het officiële seizoen van Ajax is beperkt te noemen. De Deense aanvaller kwam twee wedstrijden in actie, waarbij hij in alle twee duels als invaller het veld betrad. Schöne is niet van plan om het hele seizoen in deze situatie te zitten.

"Het is niet de bedoeling dat ik het hele seizoen op de bank blijf zitten. Ik wil het liefst spelen, dus ik baal er wel van als ik niet binnen de lijnen sta", geeft de rechtsbuiten toe tegenover AT5. "Met mij gaat het natuurlijk niet helemaal geweldig", is Schöne dan wel weer eerlijk. In de eerste competitiewedstrijd van Ajax kreeg Schöne weliswaar ruim een half uur speeltijd, maar dat was puur omdat Anwar El Ghazi met een blessure naar de kant moest.

Voor Schöne is het een andere situatie, aangezien hij vorig seizoen veel wedstrijden in de basisopstelling begon. Toch is de Deen niet de persoon om dit luidruchtig aan te kaarten. "Je kan wel van de daken gaan schreeuwen, maar dat heeft niet zoveel zin. Je moet laten zien dat jij beter bent dan je concurrent, op welke positie dan ook. Dan sta je er uiteindelijk ook weer in."

Schöne kwam als transfervrije speler binnen bij Ajax en werd in de hoofdstad van Nederland omgeschoold van middenvelder tot flankspeler. Hij speelde ruim driehonderd officiële wedstrijden in zijn carrière, waarvan bijna veertig in Europa. Schöne verlengde dit jaar zijn contract bij Ajax tot medio 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner