10.08.2015 10:53

El Ghazi over kritiek: "Dat doet wat met je"

Anwar El Ghazi (r.) viert de 0-1 met zijn ploeggenoten tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
Anwar El Ghazi (r.) viert de 0-1 met zijn ploeggenoten tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

Anwar El Ghazi liet zijn frustraties tegen AZ Alkmaar blijken. Na zijn goal voor AFC Ajax zette hij zijn vinger tegen de lippen om de kritische fans te sussen. El Ghazi legt zijn actie na afloop van het duel uit.

Ajax werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien. Dat leverde El Ghazi en zijn teamgenoten veel kritiek op. Dat hij tegen AZ twee keer scoorde kwam de buitenspeler goed uit. Hij liet zijn frustraties echter nog wel blijken. "Dat is een groot woord", zegt hij in gesprek met Ajax Life. "Het is wel zo dat het iets doet met de jongens. Dat heb ik wel gemerkt. Ook bij mij. Wat je zondag zag, is het beste antwoord dat je kunt geven."

Ajax won uiteindelijk met 0-3 van AZ. El Ghazi was twee keer trefzeker. Eén keer maakte hij een wereldgoal. Vanaf dertig meter schoot hij de bal feilloos tegen de touwen. "Ik raakte ‘m fantastisch. Vooral met die Derbystar is dat heel makkelijk. Met die bal kun je lekker zwabberen. Ik raakte ‘m precies in het midden van de bal", legt de twintigjarige speler uit. "Daardoor ging-ie goed heen en weer. En je zag dat-ie er heerlijk in ging."

Het was het antwoord van de Amsterdammers nadat het er veel negatieve berichten verschenen over de club. Ajax had verloren van Rapid Wien. "Dan krijgen de jongens kritiek, krijg ik kritiek, dat is normaal, hoort erbij. Alleen mensen moeten wel begrijpen dat wij niet zomaar een wedstrijd gaan spelen zonder de intentie om te winnen of goed te spelen, het is wel jammer als mensen dat denken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner