10.08.2015 11:02

Ontspoort supertalent maakt rentree na 4 jaar

Breno heeft na vier jaar afwezigheid zijn return gemaakt in het betaalde voetbal. Het Braziliaanse São Paulo geeft de verdediger een nieuwe kans en daar maakte hij afgelopen weekend zijn debuut.

"Wie mij kent, weet hoe zwaar het was wat ik allemaal in Duitsland heb doorgemaakt", verwees Breno naar zijn tijd in de Duitse gevangenis wegens brandstichting. "Maar ik heb mijn hoofd leeg gemaakt, in elke training alles gegeven, alle kansen aangegrepen. Vandaag (zondag, red.) is zonder twijfel een zeer mooie dag." Met de ploeg, waar zijn loopbaan ook begon, speelde hij met 1-1 gelijk tegen Corinthians.

In 2008 werd de 18-jarige Breno overgenomen door Bayern München. Het betaalde maar liefst 12 miljoen euro voor de verdediger. Het leven in Duitsland werd een ramp. Breno's ouders waren een slecht voorbeeld voor hem. Zijn moeder was depressief en zijn vader een alcoholist. De verdediger kende een moeizame periode in Duitsland.

Bij Bayern had hij voortdurend last van blessures. In 2011 werd bekend dat hij geopereerd moest worden. Toen ging het mis. Breno ging aan de drank en zat aan de slaappillen. Alcohol en diezelfde pil kunnen in combinatie zorgen voor een hallucinerende werking. Breno ontspoorde. Hij kreeg ruzie met zijn vrouw Renata, sprong vanaf vier meter uit het raam en zwaaide met een mes op straat. Vrouwlief was bang en vluchtte. Bij haar terugkeer stond het huis in de brand. Breno had hem aangestoken, waardoor hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en negen maanden. Vanwege goed gedrag kwam Breno eerder vrij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner