10.08.2015 11:47

El Ghazi gefileerd: "Word je niet goed van"

AZ-doelman Sergio Rochet (l.) kan de kopbal van Anwar El Ghazi (r.) niet stoppen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
AZ-doelman Sergio Rochet (l.) kan de kopbal van Anwar El Ghazi (r.) niet stoppen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

Het juichen van Anwar El Ghazi is niet goed gevallen bij Willem van Hanegem. De Kromme vond het verschrikkelijk dat El Ghazi na zijn treffer tegen AZ met zijn vinger naar zijn mond ging om het publiek 'stil te krijgen.'

El Ghazi schoot de frustratie van zich af in het duel met AZ Alkmaar. Feyenoorder Tonny Vilhena zat in een soortgelijke situatie. Beide spelers kregen veel kritiek. Beide spelers juichten overigens anders. "Vilhena reageerde gelukkig niet zoals El Ghazi na zijn eerste doelpunt bij Ajax", zo schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Daar word je niet goed van. Hij schiet die bal prachtig binnen en dan juicht hij niet en moet iedereen stil zijn van hem. Vreselijk! Als ik zijn medespeler was, zou ik niet eens naar hem zijn toegelopen."

Van Hanegem kan de frustraties bij zowel Vilhena als bij El Ghazi overigens wel begrijpen. Ze krijgen veel kritiek. Bij de Feyenoorder is dat vorig seizoen begonnen, bij El Ghazi dit seizoen. Van Hanegem wil dat ploegen zuiniger worden op de eigen talenten. "Hetzelfde heeft Jean-Paul Boëtius meegemaakt. Ondanks dat hij zijn leven lang Feyenoorder is, besloot hij om weg te gaan en ik heb daar wel begrip voor", aldus de voormalig topvoetballer. "Het is toch niet normaal hoe ze met die jonge gasten zijn omgegaan?"

De oud-speler wil meer respect zien vanuit de media en noemt daarbij Ronald de Boer. Hij was als analist aanwezig bij Ajax tegen Rapid Wien. In de ogen van Van Hanegem was hij niet kritisch genoeg op zijn eigen broer Frank de Boer, die trainer is van Ajax. "Wel heb ik Ronald de Boer op de Engelse televisie Guus Hiddink horen slachten. Hij maakte een man met zo'n erelijst even helemaal met de grond gelijk. Dat is niet bepaald netjes. Er spelen allemaal eigen belangen mee. Als je niet alles wil of kan zeggen, wat misschien logisch is omdat je eigen broer de trainer is, moet je daar bij Ajax-Rapid Wien niet gaan staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner