11.08.2015 10:48

Leipzig biedt Osnabrück nieuwe wedstrijd aan

Voetbalclub RB Leipzig wil het gestaakte bekerduel met Vfl Osnabrück opnieuw spelen. De Duitse club uit de tweede divisie biedt een 'herhalingswedstrijd' aan, zo liet die dinsdag op de site weten. Maandagavond werd de wedstrijd in Osnabrück gestaakt, nadat scheidsrechter Martin Petersen was geraakt door een aansteker die van de tribune was gegooid.

Dat gebeurde in de 71e minuut van het bekerduel. De thuisclub, die uitkomt in de derde divisie, stond toen 1-0 voor. Maar volgens de Osnabrücker Zeitung zit het er dik in dat de club een reglementair verlies lijdt na het incident en bovendien een fikse straf zal krijgen.

Leipzig gunt de thuisploeg echter een herkansing. "De hele wedstrijd vlogen er aanstekers, bekers en andere rommel naar onze spelers en wisselspelers die zich warm liepen. We veroordelen dit onsportieve gedrag. Desondanks bieden we een nieuwe wedstrijd aan. Onze club staat voor eerlijk spel (...) en sportieve strijd", zei trainer Ralf Rangnick. Leipzig-voorzitter Oliver Mintzlaff richtte zich tot de raddraaiers: "We willen zulke mafkezen in het voetbal niet de kans geven om de sport negatief te beïnvloeden."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner