13.08.2015 20:33

Failliet Parma biedt gewonnen bekers aan

In de hoop om financieel weer sneller op de been te komen, is Parma een bijzondere uitverkoop gestart. De Italiaanse club werd teruggezet naar het vierde niveau in Italië, maar hoopt snel een comeback te maken.

Parma zal het komende seizoen de wedstrijden spelen in de Serie D, dit is het hoogste amateurniveau in Italië, vergelijkbaar met de Topklasse in Nederland. De club kampt met een miljoenenschuld en was eerder al op zoek naar een koper. Deze werd niet gevonden, waardoor de torenhoge schuld nog openstaat en Parma op zoek moet naar andere financiële impulsen.

Deze denkt de club te hebben gevonden door onder andere gewonnen bekers aan te bieden tijdens een veiling. In de gloriedagen van de club won het twee keer de Europa League, toentertijd de UEFA Cup, en pakte Parma de Europese Supercup. Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot 11 september melden bij de club.

 

Naast de verkoop van trofeeën, wordt de merknaam van de club, meubels, diverse kledingstukken en trainingsmaterialen verkocht. De schuldenlast van Parma Calcio 1913, zoals de club na het faillissement is hernoemd, bedraagt ongeveer honderd miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner