13.08.2015 21:32

Raúl Jiménez na één jaar weer weg bij Atleti

Raúl Jiménez
Raúl Jiménez

SL Benfica heeft Raúl Jiménez na één seizoen alweer weggeplukt bij Atlético Madrid. De 24-jarige aanvaller tekende een vijfjarig contract in Portugal. Jiménez kwam vorig seizoen tot 28 officiële wedstrijden in het shirt van Atlético Madrid.

Jiménez werd in 2014 naar Spanje gehaald, nadat de aanvaller tot een kleine honderd wedstrijden en veertig doelpunten kwam in de Mexicaanse competitie. In Spanje kon de spits zijn naam als doelpuntenmaker niet waarmaken, met slechts één doelpunt in de Spaanse competitie. Vanwege de grote concurrentie kreeg de Mexicaan zelden een basisplaats. Sterker nog, in de selectie van trainer Diego Simeone maakte de aanvaller nog nooit een hele wedstrijd mee.

"In Spanje kreeg ik niet zoveel speeltijd als ik verwachtte, maar ik geloof in mijn eigen kunnen en ik wil laten zien dat ik het team verder kan helpen", vertelde Jiménez na zijn aankomst in Portugal. "Ik heb een jaar ervaring in het Europese voetbal en dat heeft me geholpen om me aan te passen. Nu, met de hulp van iedereen bij deze geweldige club, zal ik werken om mezelf te blijven verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner