14.08.2015 11:38

'Beer' van Barcelona vertrekt naar Villa

Adama Traoré verlaat Barcelona voor Aston Villa. De negentienjarige vleugelaanvaller heeft vrijdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de Engelse club gezet.

Traoré genoot zijn opleiding bij Barcelona. Hij debuteerde op 23 november 2013 tijdens een competitiewedstrijd tegen Granada in het eerste elftal van de grootmacht. Enkele dagen later speelde de Spanjaard tegen Ajax zijn eerste duel in de Champions League.

Bij Aston Villa zijn ze blij dat het talent de overstap maakt. "Ik volg hem al heel lang", zegt manager Tim Sherwood. "Hij is fysiek erg sterk. Daarnaast is hij erg snel en dynamisch. Dit soort spelers zijn zeldzaam."
Adama Traoré speelde bij Barcelona in de Champions League en deed één keer mee in de Primera División. Hij speelde vooral bij Barcelona B, omdat de Catalanen al beschikken over Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez en Pedro. Hij wil bij Aston Villa dan vooral wedstrijden spelen.

"Het is een eer voor mij om hier te komen. Ik heb met de manager gesproken en de club heeft een goede indruk op mij gemaakt", aldus de jongeling. "Ik wil overigens Barcelona bedanken. Zij hebben mij ontwikkeld als voetballer en als persoon en daar ben ik ze dankbaar voor."
 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner