17.08.2015 16:49

Lyon versterkt zich met AS Roma-verdediger

Mapou Yanga-Mbiwa gaat aan de slag bij Olympique Lyon. De Fransman komt over van AS Roma en heeft een contract getekend tot medio 2020 bij de Franse grootmacht.

De 26-jarige verdediger is blij met zijn overgang naar Lyon. "De verwachtingen zijn hoog, maar ik zal er alles aan doen om de fans niet teleur te stellen", aldus Yanga-Mbiwa op de clubsite van Lyon. De verdediger keert terug naar de Franse competitie met het oog op het EK van 2016 in Frankrijk. "We willen met Lyon een goed seizoen draaien in alle competities. Ons doel is om in de top drie te eindigen. Als we dat hebben bereikt hoop ik op een uitnodiging voor het EK."

Naar verluidt moet Lyon bijna acht miljoen euro betalen voor Yanga-Mbiwa. De centrale verdediger speelde één seizoen voor AS Roma, daarvoor stond hij onder contract bij het Engelse Newcastle United. Yanga-Mbiwa, die werd geboren in Centraal-Afrikaanse Republiek, begon zijn voetbalcarrière bij het Franse Montpellier HSC. Tijdens het seizoen 2011/2012 werd hij kampioen van Frankrijk met Montpellier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner